monstret har vaknat

I helgen har det varit full fart i garaget även om man försov sig ordentligt imorse. Efter att ha monterat iop fjäderbenen så kunde man äntligen få ner den på hjul, då känns den konstigt nog mer färdig?
Sedan har det dragits el till servopumpen, allt i motorrummet har monterats och vätskor fyllt på. Låter inte som mycket men dom som provat vet att det tar tid med det där sista.
Sanningens minut då, torrköra upp oljetryck och sen var det dags. Spinner igång direkt och tro det eller ej men det enda som läker är oljepluggen som inte var åtdragen. Varmköra och efterdra toppen.
Nu när motorn var igång så kunde även servo´n testes med gott betyg, i alla fall i garage-racing. 
Så nu känns resten av alla saker som ska göras betydligt lättare.


ännu mer montering

Nu rullar det på rätt fint i garaget och det känns riktigt skönt när man får börja bocka av saker som är klara på att-göra listan. Nu sitter insuget, kabehärva mm där det ska så det börjar se ut som en motor igen. Inne i kupén är det nästan i princip klart, bara spolarkaggen och eldragning till servopumpen som saknas där.
Läget under bilen är också det nästan i hamn, ska bara plaseras en katalysator någonstans. Undrar varför det alltid blir så mycket "bara" när bilen ska monteras...
Efter att fått förfrågan om att ställa ut bilen på Forsbergs bil den 10/5 så hamnade även det på listan.
Det blir lite mer stressat nu men det känns bara bra att kunna ge nånting tillbaka till dom som tror och satsar pengar på mig.



saker börjar falla på plats

som sagt så börjar det falla lite bitar på plats ordentligt nu. Har satt dit plasten under golvet så nu är det bara ett avgassystem som saknas där under. Måste säga att dessa plastskivor sparar massor med arbete, bara ta loss och rengöra sen ser det som nytt ut igen. Även motorn har fått lite kärlek så nu sitter toppen där, insuget får dock vänta tills man har provkört servosystemet så man vet att det i alla fall håller för pallbocksracing.
Det händer lite saker även runt om bilen, lite plast har lämnats iväg på lack samt att i lördags kom Magnus med fyra blästrade och pulverlackade fälgar i superskick! 

 

nu börjar det ta fart igen

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade läget, får skylla på datakrångel och mer garagetimmar.
Nu börjar saker falla på plats ordentligt. Bottendelen på motorn är numera ihopsatt så nu har man kunnat börja montera tillbaka framvagnen bland annat. Vi har även fått tillbaka fjäderbenen som Magnus Jonsson har renoverat samt instruerat oss så nu ska man förhoppningsvis kunna sköta underhållet på dessa själv i framtiden.
Efter lite klurande kring dragning av slangar till servopumpen så sitter den nu där inkopplad, dock ej elen än så provkörning på den får vänta ännu någon dag, sen är det bara hålla tummarna att det funkar lika bra som det är tänkt. Så denna helg blir det mycket garagetimmar att se fram emot, en liten uppdatering får man väl bjuda på på söndag-kväll.
/Mattias

RSS 2.0