småpillat

Under veckan har det pillats vidare på bilen och idag kunde jag även hämta fjäderbenen och montera dessa. Även kulled och båda styrleder är bytta. Efter en liten testrunde så kunde man bar konstatera att det känns bättre. Ska bli intressant att justera in bilen ordentligt i klutmark på söndag. Sedan ska dämparna plomberas.
Imorgon lördag så ska jag dra mitt strå till stacken och vara funktionär vid folkracetävlingen i klutmark. Känns bra att kunna hjälpa till då folkrace-folket oftast är funktionärer då vi rallycross-åkare vill köra tävling.

/Mattias Holmgren 

bänkat och klart

Gårdagens bänkning gick som planerat och utan några som hellst problem. Var framme i Ö-vik kl 10 och kunde köra en testrepa i bänken. Nästintill identiska siffror som förra våren. lite justering av soppatrycket så blev lamda-värderna super och förhoppningsvis ska motorn spinna som en klocka ännu en säsong.
För en nyfikna kan jag berätta att det fortfarande är under 150 drivhjulshästar. 148,7 blev dagens bästa.
Efter hemkomst så blev det pallbockar igen och fjäderbenen skruvades av för att shimsas om och få ny olja igen då det blev järnspätt efter förra renoveringen.. 

  

/Mattias


provkört på riktigt

Då var första träningen för året avklarad. Man märkte direkt att rattrosten fanns där även i år. Bilen verkade funka riktigt bra ända tills en kulled tyckte att det var dags att kasta in handduken. Körde 2 repor till med lite orolig bil. Hann även med lite kontakt under sista passet, lite missförstånd vid depåinfarten men inte värre än en skadad bakre stötfångare.
Dock regnade/haglade det lite av och till så det blev ett längre tvättpass efter hemkomst, byte ak kulled och lastning igen för imorgon (måndag) bär det iväg till ö-vik för bromsning. Det blir väl en liten update imorgon-kväll om hur det gick.



/Mattias

klar för test, nästan iallafall

i helgen som gick (10-11 maj)  stod bil och buss hos Forsbergs bil när dom höll öppet hus. Det blev ganska stressigt tordag och fredag för att få bilen tillräckligt klar för att ställas ut, faktiskt helt komplett förutom en katalysator och alla olika stänkskydd. Dessa saker åker på under veckan samt justera lite hjulvinklar m,m då vi har planerat att träna i klutmark på söndag. Hann faktiskt med att prova ett par starter i söndags på sopad asfalt och med rätt däck, bilen känns riktigt pigg faktiskt. Då är det ju bara frågan om det är slö bil under vintern eller om det finns mer mos under huven? svaret kommer den 19 maj då en bänkning är bokad hos TA-Motorslip.

lite bilder från helgen


/Mattias

ingen semester än

Arbetet rullar på och man börjar se ett slut snart. I fredags hamnade corsan i riktbänk för lite mindre plåtskador.
Efter det hann man även köra nån testrunda på skitdäck, spann ju till och med på 2an.
Fick även ett par trösklar från RP glasfiber som har gjorts i ordning för lack tillsammans med en dörr, skärmar och stötfångare ligger redan på Lackcenter. Allt detta ska lackas på måndag sedan återstår montering av allt detta, bättra på bakskärmar och polarera dessa, lite dekaler ska på i slutet av veckan så jobb finns det.
Corsan kommer som sagt stå hos Forsbergs bil här i skellefteå på lördag och söndag (10-11/5) så titta gärna förbi där.


RSS 2.0