Racerapport NBD-cup

Dagen i ära började riktigt kallt och det blev kupévärmare i rallycrossbilen en sytund på morgonen, träningen kändes helt okej, lite blött men bättre än på lördagen.

Heat 1: Gjorde en hyffsad start men var ändå inte bättre än 4a ut ur startböjen. bilarna som låg framför gjorde alternativspåret på första och andra varvet så jag fick i alla fall åka själv sista varvet men tappade ledningen i alternativet.
blev 2a i heatet och en 2a tid i omgången.

Heat 2: Klart sämre start nu och även denna gång 4a ut ur första böj, tar alternativet på första varvet efter Daniel Andersson. Bra tempo och vi båda kan passera grundström på andra varvet och hinner köra ikapp Andera Lodén på sista varvet men tyvärr så snurrar daniel i hårnålen och jag hinner inte stanna, kommer iväg och får en 8e tid i omgången.

Heat 3: Gör en hyffsad start och är med på en 3e plats ur startkurvan, tar alternativet direkt och sedan är det bara att åka allt vad som går. Kan passera Roger Ingberg och Emil Andresson på andra varvet och Anders lodén på sista. Vinner heatet och är snabbast i omgången vilket innebär först in i A-final.

A-final: Valde spår 4 och gjorde en varken bra eller dålig start men då resten av alla bilar tränger ihop sig på innern i startkurvan så provar jag ytterspår. Håller i och håller i ända fram till Älvsbyhus-svängen och klarar tredjeplatsen. Går in i alternativet redan på första varvet och kommer ut med tredjeplatsen i behåll, kan jaga ikapp Petrus och Emil A och passera dom eftersom när dom gör sina Alternativspår. Sen kunde jag slå av på tempot och åka i mål på en första plats.

Summering: Det blev en lyckad dag där körningen och bilen funkade klockrent. Självklart jätteroligt när det dessutom får alvluta säsongen med att kliva högst upp på pallen, bättre morot inför vintern får man leta efter.

Racerapport FM-finalen Älvsbyn

Före helgen hade det ju givetvis tittats och räknats en del i tabellen och konstaterats att målet var att försvara 3:e platsen. Självklart taggad till max då banan i älvsbyn är grymt kul att köra.

Heat 1: Gjorde en dålig start och var tveklöst sist, åkte på och kunde passera 2 bilar innan jag tog alternativet på andra varvet. Körde för allt vad tyglarna höll, en del utanför banan också och kunde bli 2a i heatet med en 12:e tid i omgången. Bara att komma igen i omgång 2 och tre!

Heat 2: Gjorde en klart bättre start nu och kom ut som 4a efter första svängen och gjorde bort alternativspåret på första varvet för att sedan kunna jaga bakifrån, tyvärr räckte det bara till en tredjeplats i heatet som visade sig gå fort och det blev en 5e tid i omgången.

Heat 3: ställdes bla mot 2 st saabar och kunde vara med bra i starten. 3a ut ur första svängen och hade tänkt ta alternativet direkt men det blev upptaget men på varv 2 var det däremot ledigt. Kunde behålla 2a platsen och ta upp jakten på Petrus Johansson. När han tog det på sista varvet kunde jag ta över ledningen och vinna heatet med en 2a tid i omgången. Resultat efter kvalomgångarna: 2a bil in i A-final.

A-final: Valde spår 5 men gjorde en ganska dålig start och var då givetvis sist. Valde att göra bort Alternativet på första varvet tillsammans med Anders W och även Abrahamsson visade sig vara där så det var bara till att försöka köra upp sig den hårda vägen.  Kunde passera Magnus Larsson efter att han snurrat och tagit alternativet. På tredje varvet passerades Anders W i startkurvan och på sista varvet Daniel Andresson på samma ställe och därmed bärga tredjeplatsen. Efter finalen blev det teknisk efterkontroll vilket innebar plombering av motor för att vid ett senare tillfälle mäta motorvolymen.

Summering: Finns egentligen inte mycket att klaga på förutam att det inte blev seger givetvis. Både bil och chaufför trivs dessutom som fisken i vatten på högheden och då är det riktigt riktigt kul att köra.