Fm Piteå 21/7

Lite stressigt med jobb, mek och tävlingar men ska försöka få upp lite texter, bilder och filmer nu.

Var riktigt laddad inför Piteås FM tävling, viktiga poäng att plocka samt att prognosen förutspådde regn.

Kvalheaten: Riktigt halkigt på den blöta banan i omgång 1 och 2.
Gjorde riktigt bra starter i regnet i omgång 1 och 2. snabbast i första omgången och 5:e respektive 4:e tid i omgång 2 och 3sen och klar för A-final

A-finalen: Gjorde en hyffsad start ocj kunde tränga mig fram till en 3e plats enfter 2 kurvor bakom löfroth och strömberg. Gick upp i ledningen när båda tog alternativet på första och andra varvet, försökte bara behålla lugnet och åka fort. Tog alternativet på 4e varvet när jag kände mig osäker med varvräkningen men i utgången fanns ingen 3e växel, fick bli 2an hela målrakan så löfroth passerade. La i 4:an på rakan efter för att lugna motorn lite men då gick det inte lägga ur den så blev omkörd av hela fältet och slutade 5:a.

Summering: gjorde riktigt bra starter på den blöta banan men allt eftersom det torkade upp blev det mer normalt och man fick finna sig i att vara lite efter. Körningen på banan funkade kanon, Pite-banan är dessutom riktigt kul att köra. Även bilen kändes bra och felet med växellådan visade sig vara en skiftgaffel som gått av. Blir Dock lite tungt att köra ikapp poängen jag tappat mot strömberg och löfroth nu men älvsbyn är en baana som passar både bil och chaufför så det ser vi fram emot.

/Mattias

Race-rapport SM klutmark

Efter ett lite beslutsångest av att stå över så bestämde jag mig på torsdag kväll för att åka inbjudningsklassen under SM i klutmark. Ett bra tillfälle att prova lite andra fjädrar inför FM i Piteå.

Heat 1: Gör en gasnka bra start och är fyra ut ur första svängen, tar alternativet direkt och kan avancera upp till en 2:a plats bakom löfroth med en 2:a tid i omgången.

heat 2: Gör även nu en ganska bra start, är 3:a på första varvet och väljer även nu alternativet på första varvet men fastnar lite bakom  kumlin i ett varv men har lite mer tur på sista varvet då löfroth och boström kör ihop lite i utgången på altervativet och lämnar en lucka på innern som jag tar till vara på och vinner heatet med en 3:e tid i omgången.

Heat 3: Aningen sämre start nu och är 4a ut på första varvet , sparar alternativet till sista varvet och sluter 2:a i heatet med en 3:e tid i omgången.

A-final: Väljer spår 5 och gör en godkänd start och landar på en 4e plats efter 2:a kurvan. tar alternativet på andra varvet och hamnar då bakom löfroth som jag fick jaga resten av finalen men löfroth körde smart och det fanns helt enkelt inte möjlighet att göra en schysst omkörning. En bronspeng är inte fel men silvret hade smakat bättre.

race rapport FM Gällivare 4/7 -2009

Till i år verkade myggen ha fryst ihjäl men banan var fortfarande mjuk som en nykrattad sandlåda och sönderkörd redan efter träningen men tävling ska vi åka iallafall.

Heat 1: Fyra ut ur startkurva, följer strömberg in i altervativet oco kommer ut som sexa, lyckas åka upp till en tredja plats på andra varvet och går i mål som trea i heatet med en 9:e? tid i omgången.

Heat 2: Hamnar med löfroth, strömberg och jonsson och kommer i mål som fyra med 5:e tid i omgången.

Heat 3: Gör en halvtaskig start likten resten av dagen och är 5a från plattan, kan ta 3 bilar i 1:a och 2:a sväng, sparar alternativet till sista varvet och vinner heatet med en 1:a tid i omgången, detta tack vare att dom skrapat av banan så man helt enkelt hade en chans att få farten med sig genom svängarna.

A-final: Tar det lite lugnt i starten då det dammade så fruktansvärt och sikten var obefintlig och blev då givetvis sist. Fäljer löfroth i alternativet och får helt enkelt åka i rygg på han resten av finalen och det räckte till en 4e plats vilket jag är nöjd med efter förutsättningarna.

Summering: Riktigt dålig preparering av banan, det blir svårkört och tråkigt att titta på då det finns ett spår med ~5cm löst stenmjöl och 15cm på resten av banan. det gör det också svårt att få någon fart med sig genom svängarna och då är inte corsan riktigt konkurennskraftig hur mycket man än sliter i spakarna, men skam den som ger sig.