Filmer från klutmark 22/6

Heat 1:


Heat 2:


Heat 3


A-final:

Deltävling 3: Klutmark 22/6

Dagen började bra med uppehåll och även en del sol men dom tunga molnen var innom synhåll hela fömiddan. Träningen fick vi i alla fall köra i torrt väder och det kändes lika bra som vanligt men precis efter att sista bilarna kört sina 2 varv började det regna. Det gjorde det sen av och till under resten av tävlingen.

Heat 1:
blen lottad till startspår 1 och hade lite för höga startvarv så det blev hejdlös hjulspinn när lampan blev grön. Kom trots det ut ur startsvängen som 3:a bakom Ingberg och Folkesson. Tog alternativet direkt och halkade i mål nästan jämnsides med Folkesson med en 4:e tid som resultat.

Heat 2:
Provade att plocka bort spacerplattorna för att få bättre fäste på den nu ganska blöta banan vilket visade sig funka ypperligt. Fick spår 2 och denna gång så hade jag såklart för lite varv i starten, huckrade iväg på en 4:e plats och ville göra bort alternativspåret direkt men det blev aldrig ledigt så jag åkte bara vidare och när Nygren gjorde en miss i slutet på varv 2 kunde jag gå upp i ledningen och ta Alternativet på sista varvet och behålla ledningen samt en snabbaste tid i omgången.

Heat 3:
Hamnde i samma Heat som Magnus Larsson och Anders Wikström, kanon tänkte jag för då brukar det gå fort. Gjorde en bra start från 6:e spår och hamnade bakom Magnus och Arnold Bodlund. tog alternativspåret direkt och började jaga igen. När resterande bilar körde sina Alternativspår så kunde jag passera och vinna heatet med dagens snabbaste tid och 3 friska bonuspoäng och med platssiffra 1+1 så var A-finalplatsen bärgad.

A-final:
Fick väla spår först och valde spår 3 som såg bäst ut från läktaren. självklart blir man efter i starten med FWD så även nu. 5:a genom första sväng men i andra svängen så snurras erik jonsson vilket skapar lite oreda och jag kan ta mig upp på en 2:a plats bakom Magnus Larsson. väljer att spara Alternativet och tar rygg på Magnus. Väljer att gå in i Alternativet på andra varvet och klarar att bara tappa ner till tredje, så nu började jakten mot Anders och Magnus i toppen. Magnus går in på tredje varvet och jag lyckas preciiis klara att passera då. Börjar inse att jag nu har riktigt slagläge på Anders och segern. Anders går in på varvet efter (4:e) och nu blev det tajt, kommer ut jämsides men jag har lite högre fart men glider ut och en röd Saab hälsar på ordentligt i min högerbörr/bakskärm. Växeln hoppar ur men bara i med den igen och full gas. Tog det bara lugnt hela sista varvet och bevakade och kunde därmed bärga min första vinnst som senior.

   
 

/Mattias


ÄNTLIGEN!

Äntligen har man nu fått vinna sin första seniortävling! Även om det blev riktigt tufft så nu skruvas det och riktas i garaget.
Återkommer med en rapport och bilder lite senare för just nu är det en del jobb på bilen.
Läs artikeln i norran under tiden http://norran.se/sport/article131561.ece 

/Mattias


Klutmark 15/6

Då var årets andra tävling avklarad. Denna gång med fungerande växlingar men lite mera oflyt..
Banan i klutmark var i kanonskick och gruspartierna var stenhårda. Både bil, bana och chaufför kändes riktigt bra på träningen så det satt en taggad kille bakom ratten i första heatet.

Heat 1
Blev lottad till startspår 2 med Anders W innanför så jag var beredd på att det kunde bli trångt. Fick till en riktig dunderstart men hann inte riktigt klämma in bilen framför Anders som tog i bakskärmen, lite sladd in på fel sida curbsen, ut igen kommer upp jämsides med Magnus Norqvist som har lite högre fart och krokar i mitt framhjul i hans bakhjul som resulterar i att ratten slår ur händerna på mig och jag dundrar rakt in i Anders som snurrar. Lyckas passera med lite plastskador och krokig bakaxel och jagar vidare till en andraplats men ut på sista varvet hängs svartflaggan ut och första omgången är bara att glömma.

Heat 2
Startspår 4 denna gång och gjorde en ganska dålig start med lite för höga varv. höll tillbaka lite medans et snurrades friskt upp för backen och kom ut på en tredjeplats ner mot hårnålen. tog alternativen direkt och sen bara ladda fullt, ibland lite för mycket med 4-hjulssladdar i ytterspår som tyvärr kostar mycket tid. Kunde åka i mål å en andraplats bakom Anders W och en 4e tid i omgången.

Heat 3
Fick spår 2 för andra gången men nu hade jag lite för lite varv i maskineriet så kom iväg sist efter lite hackande, tog en placering i andra svängen och åkte bara på, sparade alternativet till sista varvet och i mål som 2a bakom Abrahamsson och en ny 4e tid. Platssiffra 8 gav mig en total 5e plats efter kvalen och då först in i B-final. 

B-final
Valde spår 3 med planen att avvakta i starten och kanske passera när dom andra ska stångas. Planen gick som smort tills jag insåg att jag hade ytterspår i andra sväng och ingen lucka att komma in i, höll bara i så länge det gick men föll tillbaka på fjärde plats. Valde att spara alternativspåret för att få åka in där själv. På andra varvet kunde jag klämma mig in på en andraplats och ta upp jakten på ledande Petrus Johansson. I ett omkörningsförsök i hårnålen bromsade jag på mig ordentligt, fick ytterspår och blev uttryckt i sandfållan som ledan ledde till punktering. Bara att rulla in på en 6e och sista plats.

Sumering
Lite grötigare och mer närkontakt än vanligt men bilen funkar klockrent. Självklart lite surt med punktering i finalen men vi laddar om och kommer tillbaka till klutmark den 22 Juni och förhoppningsvis med en större pokal med mig hem.

    

/Mattias  

Det mekas växellåda

Problemet med växlingarna visade sig vara djupare än väntat. Självklart trodde man ju att nya stumma bussningar i länkaget skulle göra susen, det gjorde det men 3an och 4an fanns inte längre. Problemet visade sig vara en skiftgaffel som var krokig, sprucken och definitivt helt oduglig att åka rallycross med! Så det blev lite panikletande innan farsgubben fick tag på en uppe hos Ökvist. Så den byts under veckan så ska vi vara redo för nya drabbningar i klutmark på söndag.

/Mattias

Filmer från Luleå

Omgång.1 Omgång.2 Omgång.3 B-final A-final

Premiären avklarad

Då var tävlingspremiären i Luleå avklarad. Träningen på morgonen kändes riktigt bra fast banan var ganska sönderkörd redan då. 
Heat 1: 
Bara fyra bilar och fick spår 3 med en bil innanför och två utanför. Hängde med sådär i starten och tog alternativspåret direkt. Kunde sedan passera samtliga bilar när dom gjorde sitt alternativspår och passera mållinjen som första bil. tiden blev inge vidare men ändå en 4e i omgången.

Heat 2:
5 bilar till start i detta heat, fick startspår 4 och hade planerat att ta alternativet direkt även nu, tyvärr var jag inte ensam om det men lyckades ändå passera i utgången. Jaga, jaga till en andraplats bakom erik jonsson som slog till med dagens snabbaste tid medans jag fick en tredje.

Heat 3:
Bara 4 bilar även nu och jag i startspår 6 så även nu togs alternativet på första varvet. Laddade för fullt för att åka ikapp men hinner inte fram ordentligt. Lyckas dock passera en bil på sista varvet efter lite stök och lackskrap. Men i sista sväng tyckte en drivknut att det var dags att kasta in handduken vilket var tur det så man hade en fräsch där till finalåken. Det blev en 5e tid och B-final.

B-final:
Var andra bil in i finalen så valde spår 6 för att kunna ta alternativspåret direkt även denna gång (börjar se ett mönster..) Hann ikapp 5e bil redan på första varvet och tack vare lite stök och tur andra bilar från alternativspåret så kunde jag åka upp på en 4e plats och sedan passera resterande tre när dessa gjorde sina alternativspår och säkra en plats i A-finalen. Även nu fanns det ett MEN, denna gången en bussning i växellänkaget som gått sönder och gjorde att trean ändast gick in med ömmhet och låång arm.. 

A-final:
Fick välja mellan spår 1 och 5 så jag valde det sista och stack även nu direkt i alternativet just bakom Anders W. Taktiken var att ta rygg där och kanske passera mot slutet. Dessa planer grusades dock då växlarna inte gick i då dom behövdes som mest. Det gjorde att jag fick spana in en folka-rumpa i 4 varv som visade sig vara svårpasserad med 2-växlad bil. Så det blev en 5e plats.

Nu finns det i alla fall lite saker att pyssla med innan det är dags för drabbning igen den 15/6 i Klutmark.
bla så ska växellänkaget ses över och göras stumt! laga lite plast och kolla så allt annat är rakt och i ordning.
Lite film från tävlingen kommer komma upp snart.

/Mattias


RSS 2.0