Lycksele 15/8

Tävling på en ny bana med nyta utmaningar. gick banan ett par varv på morgonen för att få en känsla för spårvalet. Tänkte mig att det var en riktigt kul bana att köra och det skulle visa sig vara alldeles rätt.

Träningen känder kanon och banan var som dagt en riktig kanon-bana att köra med bra flyt och riktigt roliga kurvkombinatoner undantaget alternativet som var uner all kritik.

Heat 1: Kanonstart och tjuvstart, omstarten blev inte lika bra och fick jobba mig upp genom fältet, åkte i mål bakom boström på en 4:e tid som sen blev en 3:e eftersom boström blev stuken efter att ha åkt fel i alternativet.

heat 2: 5:a iväg i starten men andra bilar som snurrar och tar alternativspåret så är jag uppe på andra plats på första varvet, tar över ledningen på andra varvet och kan åka ifrån så jag klarar alternativet och vinner heatet på en 5:e tid.

Heat 3: Gör en dålig start och tar alternativet direkt, passerar söderfjäll på första varvet. Kan även passera löfroth och danell när dom gör sina alternativ men hinner inte ikapp bodlund och blir då 2:a i heatet med en 6:e tid och klarar precis sista platsen i A-finalen.

A-final: Gör en hyffsad start men är ändå tveklöst sist, följer strömberg in i alternativet direkt på första varvet och när sen löfroth och lindberg kör ihop i kurvan efter är jag uppe på en 3:e plats. Kör på för fullt i 2 kurvor när bilen bara dör, startar och hinner lägga i 2:an när den dör igen så viker av och bryter. Sluter på 5:e plats i finalen.

Sammanfattning: Kanonkul bana med katastrofalt alternativ, körningen under kvalen funkade inte riktigt 100% men kul hade jag ändå. Självklart tråkigt att bryta finalen men det hör till sporten och sånt man får räkna med, man kan ju inte ha medvind jämt.
Felet visade sig vara returslangen från fuelrailen som lossnat vid torpeden, får vara glad att man klarade sig undan brand.
Vi tar givetvis nya tag och satsar på tävlingen i Luleå den 12/9, får hoppas turen har vänt nu.