race rapport FM Gällivare 4/7 -2009

Till i år verkade myggen ha fryst ihjäl men banan var fortfarande mjuk som en nykrattad sandlåda och sönderkörd redan efter träningen men tävling ska vi åka iallafall.

Heat 1: Fyra ut ur startkurva, följer strömberg in i altervativet oco kommer ut som sexa, lyckas åka upp till en tredja plats på andra varvet och går i mål som trea i heatet med en 9:e? tid i omgången. 

Heat 2: Hamnar med löfroth, strömberg och jonsson och kommer i mål som fyra med 5:e tid i omgången.

Heat 3: Gör en halvtaskig start likten resten av dagen och är 5a från plattan, kan ta 3 bilar i 1:a och 2:a sväng, sparar alternativet till sista varvet och vinner heatet med en 1:a tid i omgången, detta tack vare att dom skrapat av banan så man helt enkelt hade en chans att få farten med sig genom svängarna.

A-final: Tar det lite lugnt i starten då det dammade så fruktansvärt och sikten var obefintlig och blev då givetvis sist. Fäljer löfroth i alternativet och får helt enkelt åka i rygg på han resten av finalen och det räckte till en 4e plats vilket jag är nöjd med efter förutsättningarna.

Summering: Riktigt dålig preparering av banan, det blir svårkört och tråkigt att titta på då det finns ett spår med ~5cm löst stenmjöl och 15cm på resten av banan. det gör det också svårt att få någon fart med sig genom svängarna och då är inte corsan riktigt konkurennskraftig hur mycket man än sliter i spakarna, men skam den som ger sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0