Klutmark 21/6 2009

En liten race-rapport från helgens tävling.
Omgång 1: Gör en bra start från spår 1 och lägger mig på andra plats bakom bodlund, kan passera på första varvet i ravinen, åka i eget tempo och ta alternative på sista varvet, snabbast i omgången och 2:a tid för dagen så 2 poäng att lägga till samlingen.

Omgång 2: Gör en hyffsad start från spår 2 men blir lite trångt i andra svängen men hamnar på en tredje plats, driver ut i lösgruset över krönet och blir passerad av harila påväg ner i hårnålen. sparar alternativet och kan passera danell på ytterspår i början av varv 2 och boström snurrar bort sig i hårnälen så plötsligt har jag ledningen och tar även nu alternativet på sista varvet och kan vinna heatet och ta en 5e tid i omgången.

Omgång 3: får spår 1 och gör en ganska dålig start men är trea ut ur första böj, tar hallnor på väg ner mot hårnålen och följer efter bodlund men bilen beter sig väldigt överstyrt, punka tänker jag. Tar alternativet på andra varvet och kan precis klara heatvinsten på sista varvet och får 3e tid i omgången.

Punka var det inte och inga andra synliga defekter så inför finalen sätter vi lite toe in på bakvagnen för att få bukt med sladdandet.

A-final: väljer spår 5 och gör en halv taskig start men tar fart och är påväg att passera strömberg på väg mot andra sväng men får en smäll på bakskärmen och hamnar på tvären mellan han och jonas lindberg och när dammet har lagt sig står man åt fel håll brevid räcket tillsammans med linderg, startar och rullar iväg men känner direkt att en drivknut är trasig så rullar runt i sakta mak. Ingen rolig avslutning på dagen.

Efter finalen blev det även teknisk efterkontroll på fram och bakvagn men tyvärr så visade det sig att alla bilar inte var regelmässiga vilket jag hoppas är en engångshändelse. 

Summering: Dagen började bra med städad körning men tråkigt med avslutet i finalen. Nu ska bilen få nya dörrar och lite fräsch plast samt drivknut, styrstag och allmän översyn innan det drar ihop sig till drabbning i gällivare den 4/7.
 
     

/Mattias

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0